13 – 14 /2/2018: Διήμερη Δράση  για την οδική ασφάλεια σε Λύκεια της Λαμίας.

To Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ  Ι.Ο.ΑΣ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, δια μέσου της υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτωνδιοργάνωσαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάντο σωστά», δράσεις  για την οδική ασφάλεια την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές/τριες Λυκείου επειδή η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς τα τροχαία συμβάντα είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 16 – 29 στην Ελλάδα. Οι σημερινοί μαθητές/τριες αποτελούν τους αυριανούς οδηγούς, συνεπώς η εκπαίδευση και η συμβολή στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της στάσης ζωής τους μελλοντικά είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η εφαρμογή του προγράμματος έγινε με προβολή παρουσίασης τύπου animated flash με τη μέθοδο coaching & την προβολή videos, ενημέρωση και συζήτηση για τα στατιστικά, τα κύρια αίτια και τα αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων. Ακολουθεί το βιωματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, με τη χρήση εξοπλισμού προσομοιωτών και δραστηριοτήτων σε εξωτερικό χώρο του σχολείου.Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα σχολεία: 1ο, 2ο, ΓΕΛ  και 4ο ΓΕΛ Λαμίας,  1ο  Γυμνάσιο

(Visited 1 times, 1 visits today)