Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Νυμφαίο

Το ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας προγραμματίζουν από κοινού διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2019.

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικοί των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, οι οποίοι είχαν εκπονήσει κατά το σχολικό έτος 2018-2019 προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και έως δύο εκπαιδευτικοί από την ίδια σχολική μονάδα.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών:  25 εκπαιδευτικοί

Στόχοι του σεμιναρίου είναι:

α) η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την αρκούδα, τον λύκο και άλλα σημαντικά άγρια είδη και τους βιοτόπους αυτών  στην Ελλάδα.

β) η πληροφόρησή τους για τις αντίστοιχες δράσεις της οργάνωσης στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διατήρηση των δασών και δασικών ανοιγμάτων προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο  Όρος Καλλίδρομο» της Στερεάς Ελλάδας. LIFE11 NAT/GR/1014».

Το κόστος συμμετοχής των εκπαιδευτικών (διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, μετακίνηση με λεωφορείο, γεύματα ανάμεσα στις συναντήσεις) θα καλυφθεί από το πρόγραμμα.

Τυχόν επιπλέον έξοδα καλύπτονται από τους συμμετέχοντες.

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε τις αιτήσεις, ως εξής:

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας στο ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης, μέχρι την 2α -10-             2019, στη διεύθυνση: kpestylidas@gmail.com

Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, μέχρι την 2α -10-2019. Διαβίβαση στο ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης στις                4-10-2019.

 Πρόγραμμα

Σάββατο 2 Νοεμβρίου

7:00                        Αναχώρηση από τη Λαμία

11:00                     Άφιξη στο Αετό Φλώρινας

12:00-13:00         Ξενάγηση 1) στο Κέντρο Ενημέρωση τους Λύκου, 2) στο Καταφύγιο του

Λύκου και 3) στο Κέντρο Διάδοσης και Αναπαραγωγής Ελληνικού                                          Ποιμενικού Σκύλου στις Αγραπιδιές Φλώρινας

14:00-16:00         Ξενάγηση 1) στο Καταφύγιο της Αρκούδας και στο 2) στο Κέντρο                                            Ενημέρωσης της Αρκούδας στο Νυμφαίο Φλώρινας

16:00-17:00         Βιωματικό εργαστήρι για τα άγρια είδη και τους βιοτόπους στον

Παιδαγωγικό χώρο ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ (Νυμφαίο Φλώρινας).

Κυριακή 3 Νοεμβρίου

10:00-10:30         Οι δράσεις της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Συμμετοχή

στο πρόγραμμα For Open Forests στις περιοχές του Εθνικού Δρυμού Οίτης                        και του Όρους Καλλίδρομου.

10:30-11:00         Οι δράσεις της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης στο

Πρόγραμμα For Open Forests.

11:00-12:00         Τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για

την αρκούδα και τα δασικά οικοσυστήματα.

12:00-12:30         Εκπαιδευτικά προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από την

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Το οριστικό πρόγραμμα και οι πίνακες συμμετοχών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης:  https://kpestylidas.wixsite.com/kpestylidas

 

(Visited 1 times, 1 visits today)