Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Περπατώ στην πόλη μου: η Λαμία στην Κατοχή» 19-27 Οκτωβρίου 2021

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Τμήμα Γ.Α.Κ. Φθιώτιδας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας, στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, σχεδιάζουν και υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με το αρχειακό υλικό και την επαφή τους με την τοπική ιστορία μέσα από αυτό.

1. «Περπατώ στην πόλη μου: η Λαμία στην Κατοχή» Υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Λαμιέων για τον εορτασμό του Ευαγγελιστού Λουκά της Λαμίας και την επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 19 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021.

2. «Αθανάσιος Διάκος: ένας ήρωας του 1821 στην πόλη μου»

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και σε μαθητές Γυμνασίου και θα διεξαχθεί μπροστά στο άγαλμα του Αθανασίου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία.

Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τα μνημεία της πόλης που συνδέονται τον ήρωα της Επανάστασης του 1821, Αθανάσιο Διάκο, και να μπορούν να αναγνωρίσουν μέσα από τις εικόνες της καθημερινότητάς τους την αξία των μνημείων ως ιστορικών σημείων αναφοράς και ως έργων τέχνης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιείται καθ’ όλο το σχολικό έτος 2021-2022, Κάθε Πέμπτη, σε ώρα που θα καθορίζεται κατόπιν ραντεβού. Για πληροφορίες συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ: 2231067208 (εσωτ. 2)

(Visited 1 times, 1 visits today)