Ημερίδα με θέμα : Βιολογικές προσεγγίσεις μολυσματικών ασθενειών» 

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 09:00-12:00

 Οι εργασίες της ημερίδας θα μεταδοθούν μέσω του καναλιού YouTube της ΠΕΒ (https://youtu.be/iIn5S86prUk) και η παρακολούθησή της είναι ελεύθερη.

Διοργανωτές: Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων,  Οργανωτική Επιτροπή της Τοπικής Ημερίδας της Λαμίας.

Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν με επιστημονική εγκυρότητα ότι αφορά τους ιούς, τα εμβόλια και την πανδημία της COVID19, και γενικότερα τις μολυσματικές ασθένειες, την διάγνωση και αντιμετώπισή τους.

Εισηγήσεις:

“Αναδυόμενες/επανεμφανιζόμενες μολυσματικές ασθένειες και  Ενιαία Υγεία. Η αδήριτη ανάγκη για ολιστικές, διεπιστημονικές προσεγγίσεις”.

Ψαρουλάκη Άννα,Αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας-Ανθρωποζωονόσων, Ιατρική Σχολή,  Πανεπιστήμιο Κρήτης

“Η ανοσία και τα εμβόλια ενάντια στο Sars-Cov2”                                                                             Γιάγκου Μηνάς, Καθηγητής  Ανοσοβιολογίας-Μοριακής Βιολογίας, Τομέας Γενετικής, Ανάπτυξης & Μοριακής Βιολογίας, Τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ                                                           

“Βιοπληροφορικές μέθοδοι για τη μελέτη των βακτηριακών πρωτεϊνών”
Μπάγκος Παντελής,
 Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Εργαστήριο Μοριακής και Υπολογιστικής Βιολογίας και Γενετικής

“Αντιγόνα και αντισώματα στη διάγνωση για τον κορονοϊό : Ζητούμενο ή δεδομένο;”        Mπράλιου Γεωργία, Επίκουρος καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Επιδημιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Διευθύντρια Π.Δ.Ε Στερεάς Ελλάδας κα Μπενιάτα Ελένη, η Δ/ντρια ΔΔΕ Φθιώτιδας κα Τσιάκα Δήμητρα και ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΒ κ. Απόστολος Βανταράκης.

Οργανωτική Επιτροπή – Συντονιστές:

Καγκαρά Μαρίνα,  Βιολόγος – Εκπαιδευτικός, 4ο ΓΕΛ Λαμίας, μέλος της ΠΕΒ, Μπαρπαρούση Παρασκευή,  Βιολόγος – Εκπαιδευτικός 5ο ΓΕΛ Λαμίας, μέλος της ΠΕΒ, Τριανταφύλλου Τριαντάφυλλος,  Βιολόγος – Εκπαιδευτικός 3ο ΓΕΛ Λαμίας, μέλος της ΠΕΒ

Το ΔΣ της ΠΕΒ

 

 

 

(Visited 7 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση