Έλα στη Θέση μου – Το νέο πρόγραμμα του Ιδρύματος Λαμπράκη για τις ανισότητες φύλου

«Έλα στη θέση μου!» είναι ο τίτλος του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος Λαμπράκη, το οποίο καλεί καθεμία και καθέναν να μπει στη θέση της/του άλλης/ου, να την/τον καταλάβει και να την/τον σεβαστεί. Αν μπορέσατε να φανταστείτε όλα τα παραπάνω, τότε μπορείτε να εφαρμόσετε το πρόγραμμα αυτό στην τάξη σας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Έλα στη θέση μου!» αποτελεί μια εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας πρόταση προσέγγισης βασικών ζητημάτων που συνδέονται με τις ανισότητες φύλου[1] στην Ελλάδα, με στόχο να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και υλοποιείται βάσει εκπαιδευτικού υλικού σε μορφή οδηγού προς τον/την εκπαιδευτικό, το οποίο περιλαμβάνει φύλλα εργασίας για τις/τους μαθήτριες/τες. Η εφαρμογή του εξελίσσεται μέσα σε 14 διδακτικές ώρες. Μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων ή/και ως πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων ή σε όποιο άλλο πλαίσιο μπορεί ο/η εκπαιδευτικός να εξασφαλίζει ωφέλιμο χρόνο.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να το υλοποιήσουν μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε αυτή τη φόρμα, ώστε να λάβουν τον οδηγό σε ψηφιακή μορφή και εφόσον το επιθυμούν να συμμετάσχουν σε επιμόρφωση διάρκειας 1,5  ώρας η οποία θα γίνει εξ αποστάσεως τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 στις 5.30 το απόγευμα.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση