«κι αν ήσουν εσύ;» Διαδικτυακά, 2/2/2022 17:00-21:00, Σεμινάριo  για εκπαιδευτικούς

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

«κι αν ήσουν εσύ;» – στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»

Δωρεάν σεμινάριο 4 ωρών για εκπαιδευτικούς (Σ4) Θέσεις περιορισμένες (Πρόκειται για το Eργαστήριο Α1α στον κύκλο Ε100) Διαδικτυακά, 2/2/2022, Ώρες: 17:00-21:00.  θέσεις είναι περιορισμένες

  ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΔΩ

Όσοι/όσες κληρωθούν θα ειδοποιηθούν και θα τους σταλεί ο σύνδεσμος ΖΟΟΜ το αργότερο την προηγούμενη της εκδήλωσης

Σχεδιασμός-Εμψύχωση: Κατερίνα Αλεξιάδη, Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Ζώνιου, Χριστίνα Κρίθαρη, Γιώργος Μπεκιάρης, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
Υπεύθυνοι για την ασύγχρονη εκπαίδευση: Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου, Γιάννης Πούλιος,  Προσκεκλημένος: Διονύσης Παύλου

Σύντομη περιγραφή
Το εργαστήριο «κι αν ήσουν εσύ; – στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις»   μαζί  με το εργαστήριο «εγώ κι ο άλλος» –  θέματα ταυτότητας, διαπολιτισμική εκπαίδευση»  αποτελούν το εισαγωγικό σεμινάριο  του προγράμματος “κι αν ήσουν εσύ;” (το Α1 της «Επιμόρφωσης 100 ωρών»).

Έχει ως στόχο να ορίσουν από κοινού οι συμμετέχουσες/-οντες ποια είναι τα επείγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα σήμερα γύρω από το προσφυγικό και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επιπλέον, στοχεύει α) να γνωρίσει στους συμμετέχοντες το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και ειδικότερα το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;», β) να αποσαφηνίσει τη διαδικασία και τους όρους της «επιμόρφωσης 100 ωρών», γ) να σκιαγραφήσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται οι εκπαιδευτικοί να σχεδιάσουν ανάλογα  πρότζεκτ.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, βίντεο, προσκεκλημένους και αναστοχαστική συζήτηση θα αναδειχθούν τα βασικά ερωτήματα που πραγματεύεται το πρόγραμμα και που απασχολούν τις/τους συμμετέχουσες/-οντες, όπως οι εκτοπισμένοι άνθρωποι, η ξενοφοβία, ο πολιτισμός, η ταυτότητα, η ετερότητα και η διαχείρισή της, καθώς και η παιδαγωγική προσέγγιση που προτείνεται με βάση τις αρχές της κριτικής διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Μετά το τέλος του τετράωρου εργαστηρίου οι συμμετέχουσες/-οντες αναμένεται να έχουν λύσει τις βασικές απορίες τους για τη λειτουργία και το περιεχόμενο της επιμόρφωσης  και να έχουν έρθει σε μια πρώτη επαφή με τις βιωματικές μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν καθώς και με τις βασικές αρχές του προγράμματος.

Τεχνικές πληροφορίες: Οι συμμετέχουσες/οντες θα χρειαστεί να συνδεθούν στην πλατφόρμα zoom 5λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης, κατά προτίμηση από τον υπολογιστή και όχι από κινητό,  με ανοιχτές τις κάμερες (προτείνεται η χρήση φόντου για την προστασία της ιδιωτικότητας).

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΔΩ
Το σεμιναριο προσφέρεται δωρεάν αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες. Προταιρεότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις είναι πολλές θα  γίνει κλήρωση.
 Όσοι/όσες κληρωθούν θα ειδοποιηθούν και θα τους σταλεί ο σύνδεσμος ΖΟΟΜ το αργότερο την προηγούμενη της εκδήλωσης

 


 

Γραμματεία/Πληρ.: humanrights@theatroedu.gr / 2106541600

(Visited 27 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση