«Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας» Διαδικτυακά, 21/3/2022 Παράσταση θεάτρου φόρουμ για σχολεία

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων,  που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ για τις 21 Μαρτίου  (Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού) και ώρες 10.00 π.μ.-12:30μ.μ. Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.),  παρουσιάζουν διαδραστική παράσταση θεάτρου φόρουμ – θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα: διάρκειας 2,5 ωρών με τίτλο: «Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας» .

Προτεραιότητα θα έχουν σχολικές μονάδες που υλοποιούν αντίστοιχο πρόγραμμα και  εκπαιδευτικοί που  έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Για μαθητές/μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου, Α ‘ & Β’  Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς τους.
Την παράσταση μπορούν να παρακολουθήσουν ΜΟΝΟ 10 τμήματα/ομάδες  από 10 διαφορετικά σχολεία από 10 διαφορετικές πόλεις της χώρας

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί/σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν με κάποιο τμήμα ή ομάδα μαθητών/μαθητριών πρέπει να συμπληρώσουν
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ .. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Θέσεις περιορισμένες. Προτεραιότητα έχουν οι εκπαιδευτικοί που είναι μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
Για να παρακολουθήσουν οι μαθητές/μαθήτριες την παράσταση και το διαδραστικό  εκπαιδευτικό πρόγραμμά της πρέπει
-να υπάρχει μέσα στην τάξη ίντερνετ με καλή σύνδεση,
-ένας προτζέκτορας  και κάποια μεγάλη οθόνη ή τοίχος ώστε να προβάλλεται η παράσταση,
-ΗΥ ή λάπτοπ με κάμερα, ηχεία και σύνδεση με το ΖΟΟΜ
ΑΔΕΙΕΣ
Η παράσταση και όλο το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας.
Το σχολείο δεσμεύεται για τις όποιες ενέργειες χρειάζονται.

Σύντομη περιγραφή:

«Η Πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας» είναι μια παράσταση θεάτρου φόρουμ και προσφέρεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιούν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Η παράσταση φόρουμ και το διαδραστικό εργαστήριο που τη συνοδεύει διαπραγματεύονται με το κοινό θέματα, όπως η αλληλεγγύη, η αποδοχή του «άλλου» και η αντιμετώπιση της ξενοφοβίας. ​

Η παράσταση απευθύνεται σε εφήβους/έφηβες, σε εκπαιδευτικούς και σε μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας και επιχειρεί να θέσει τους συμμετέχοντες / τιςσυμμετέχουσες απέναντι σε προσωπικές και κοινωνικές στάσεις, ιδανικά, επιθυμίες και ευθύνες, καλώντας τους/τις να παρέμβουν στην παράσταση και να προτείνουν λύσεις. Η παράσταση – εργαστήριο αποτελείται από τρία (3) μέρη:

  • Μέρος Α: παιχνίδι ενεργοποίησης σχετικά με το θέμα της παράστασης.
  • Μέρος Β: παρουσίαση της παράστασης «Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας», η οποία ακολουθείται από συζήτηση σχετικά με τους χαρακτήρες του έργου μέσω της τεχνικής της «ανακριτικής καρέκλας».
  • Μέρος Γ: το «Φόρουμ», κατά το οποίο η παράσταση ξαναπαίζεται και το κοινό παρεμβαίνει επί σκηνής, προσπαθώντας με αυτοσχεδιασμούς να ενδυναμώσει τον χαρακτήρα,  ο οποίος έχει ανάγκη ενδυνάμωσης, και να οδηγήσει την ιστορία σε ένα διαφορετικό τέλος.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).

Εμψύχωση: Χριστίνα Κρίθαρη
Παίρνουν μέρος: Βασίλης Κλησιάρης, Βασιλένα Μητσιάδη, Αγλαΐα Νάκα, Αντονέλλα Χήρα

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ.  2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

(Visited 19 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση