Δράσεις κατά του Σχολικού εκφοβισμού στα Σχολεία

Με αφορμή την  Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο που έχει καθιερωθεί η 6 Μαρτίου,  ξεκίνησε μια σειρά δράσεων σε όλα τα σχολεία του Νομού με προβολή ταινιών, καλλιτεχνικές δημιουργίες, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μαθητών/τριών για το θέμα.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Παπαγιαννοπούλου Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων, επισκέφτηκε ύστερα από πρόσκληση, σχολεία της Λαμίας στηρίζοντας τις δράσεις τους με ενημερώσεις στους μαθητές/τριες. Σκοπός η πρόληψη του φαινομένου,  εστιάζοντας στο ήθος  στις αξίες καθώς και στην καλλιέργεια της φιλίας  και της αποδοχής  που είναι πολύ σημαντικά  για την εφηβική ηλικία.

3-3-2022:  4ο  Γυμνάσιο Λαμίας  Ενημέρωση  μαθητών/τριών  της  Α΄ και Γ΄ Τάξης Γυμνασίου με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός  μια επικίνδυνη πράξη»

Οι ενημερώσεις θα ολοκληρωθούν με την ενημέρωση της  Β΄ Τάξης  και με βιωματικά εργαστήρια των μαθητών /τριών της Γ ΄Γυμνασίου.

8/3/2022: 6ο Γυμνάσιο Λαμίας “CyberBullying”

9-3-2022  και 15-3-22 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας Βιωματικά εργαστήρια με τους μαθητές του Β1 ΄ και Β2 Τμήματος Υγείας  Θέμα: «Συζητήσεις εφήβων  –  αξίες ζωής»

 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση