Μαθητές/τριες του Γυμνασίου Μακρακώμης,παρακολούθησαν τη διαδραστική παράσταση «Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας».

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων,  που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ για τις 21 Μαρτίου  (Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού), οι μαθητές/τριες  της Β΄ Τάξης του Γυμνασίου Μακρακώμης, παρακολούθησαν τη διαδραστική παράσταση θεάτρου φόρουμ – θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα: διάρκειας 2,5 ωρών με τίτλο: «Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας».

Διοργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.)

Την παράσταση παρακολούθησαν ΜΟΝΟ 10 τμήματα/ομάδες  από 10 διαφορετικά σχολεία από 10 διαφορετικές πόλεις της χώρας μεταξύ των οποίων και το Γυμνάσιο Μακρακώμης. Υπ. Καθηγήτριες Αρβανίτη Βασιλική και Κόκκοτα Βασιλική.

 Σύντομη περιγραφή:

«Η Πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας» είναι μια παράσταση που απευθύνεται σε εφήβους/έφηβες και εκπαιδευτικούς.

Επιχειρεί να θέσει τους συμμετέχοντες / τις συμμετέχουσες απέναντι σε προσωπικές και κοινωνικές στάσεις, ιδανικά, επιθυμίες και ευθύνες, καλώντας τους/τις να παρέμβουν στην παράσταση και να προτείνουν λύσεις. Η παράσταση – εργαστήριο αποτελείται από τρία (3) μέρη:

  • Μέρος Α: παιχνίδι ενεργοποίησης σχετικά με το θέμα της παράστασης.
  • Μέρος Β: παρουσίαση της παράστασης «Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας», η οποία ακολουθείται από συζήτηση σχετικά με τους χαρακτήρες του έργου μέσω της τεχνικής της «ανακριτικής καρέκλας».
  • Μέρος Γ: το «Φόρουμ», κατά το οποίο η παράσταση ξαναπαίζεται και το κοινό παρεμβαίνει επί σκηνής, προσπαθώντας με αυτοσχεδιασμούς να ενδυναμώσει τον χαρακτήρα,  ο οποίος έχει ανάγκη ενδυνάμωσης, και να οδηγήσει την ιστορία σε ένα διαφορετικό τέλος.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).

Ευχαριστούμε την εμψυχώτρια  Χριστίνα Κρίθαρη
και τους συνεργάτες: Βασίλη Κλησιάρη, Βασιλένα Μητσιάδη, Αγλαΐα Νάκα, Αντονέλλα Χήρα

(Visited 9 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση