Κάλεσμα της Υπ. Σχολικών δραστηριοτήτων προς τα σχολεία της ΔΔΕ Φθιώτιδας

H ανθρώπινη εισβολή στα οικοσυστήματα της άγριας ζωής και η υπερκατανάλωση των πόρων της γης για πάνω από έναν αιώνα, δημιούργησε την περιβαλλοντική κρίση των τελευταίων ετών, (πανδημία, κλιματική αλλαγή) που απειλεί την υγεία και τις ζωές των ανθρώπων,  με περισσότερο εκτεθειμένους τους κοινωνικοοικονομικά ευπαθείς  πληθυσμούς.

Είναι ώρα να στρέψουμε την προσοχή μας, στα ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, καθώς θα έχουν μελλοντικά άμεσες και επικίνδυνες  επιπτώσεις  στη ζωή των ανθρώπων. 

Τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων θα προσανατολιστούν φέτος στο μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική κρίση αλλά και γενικότερα στην επίλυση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/μαθήτριές μας, να υλοποιήσουν και φέτος προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης,  Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών θεμάτων στα σχολεία τους με την αμέριστη στήριξη της υπ. Σχολικών δραστηριοτήτων και του ΚΕΠΕΑ Στυλίδας – Υπάτης αλλά και των ΚΕΠΕΑ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους με υγεία!

Παπαγιαννοπούλου Τζένη Υπ. Σχολικών δραστηριοτήτων ΔΔΕ Φθιώτιδας

(Visited 11 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση