Πρόγραμμα “κι αν ήσουν εσύ;” – Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα

Για μια ακόμα σχολική χρονιά το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» καλεί τους/τις εκπαιδευτικούς, τους μαθητές/ τις μαθήτριες και την ευρύτερη σχολική κοινότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, συμπερίληψης, ξενοφοβίας και ρατσισμού, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Περιλαμβάνει:

  • Eπιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, εμψυχωτές ομάδων, στελέχη τοπικών ανθρωπιστικών οργανώσεων και μέλη της τοπικής κοινωνίας.
  • Θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για μαθητές και Ημέρες Δράσης/ Φεστιβάλ.
  • Παραστάσεις για μαθητές, εκπαιδευτικούς και μέλη της τοπικής κοινωνίας.
  • Δράσεις συνεργασίας ντόπιου και προσφυγικού μαθητικού και νεανικού πληθυσμού.

Το «κι αν ήσουν εσύ;» είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA). Όλες οι δράσεις προσφέρονται δωρεάν από ειδικά εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους θεατροπαιδαγωγούς και εμψυχωτές.Έως σήμερα, μέσω του «κι αν ήσουν εσύ;» και με την πολύτιμη συνεργασία Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακών Τμημάτων, Δήμων και άλλων φορέων, έχουν επιμορφωθεί και κινητοποιηθεί σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων χιλιάδες μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας σε ολόκληρη τη χώρα.

Καλούμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων να συμμετέχουν στις δράσεις του «κι αν ήσουν εσύ;» για τη σχολική χρονιά 2022-2023, που θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτώβρη με την έναρξη του επιμορφωτικού προγράμματος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, συμπερίληψης, ξενοφοβίας και ρατσισμού με την αξιοποίηση παραστατικών τεχνών και βιωματικών δραστηριοτήτων

Στο  πλαίσιο του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης πιστοποιητικού επιμόρφωσης (έως και 150 ωρών) στους/στις συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικούς.

Το πρόγραμμα των δράσεων και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα μας, www.theatroedu.gr.

Kαλή σχολική χρονιά!

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
www.theatroedu.gr
info@theatroedu.gr
Τηλ. 210 6541600

(Visited 10 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση