Δράσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Λαμίας-Ιστορικός περίπατος

Η ΔΔΕ Φθιώτιδας ενόψει της περιόδου Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, όπου κυριαρχούν κορυφαίες επέτειοι με γενικό αλλά και τοπικό χαρακτήρα, καλεί τους μαθητές/τριες  των Σχολείων της Λαμίας να συμμετέχουν στον Ιστορικό Περίπατο με θέμα: «Ελληνοϊταλικός Πόλεμος – Κατοχή – Αντίσταση – Απελευθέρωση»  που οργανώνουν Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τμήμα ΓΑΚ Φθιώτιδας με το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων και τη ΔΔΕ Φθιώτιδας.

Σκοπός η καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης των μαθητών/τριών,  η κατανόηση της δύσκολης εποχής της κατοχής και η σύνδεσή της με γεγονότα της τοπικής ιστορίας μας. Ο Περίπατος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 σε δύο ομάδες, στις 9.00π.μ. και στις 11.00πμ. με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας και διάρκεια 1.30 ώρα.

Για την Για τη συμμετοχή των σχολείων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2231027087, κ. Σοφία Βακιρτζηδέλη. Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στις 17/10/2022, ώρες 18.00-20.00 και ο Ιστορικός περίπατος για το γενικό κοινό στις 18 Οκτωβρίου, ώρα 18.00.

Όσα σχολεία δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στις παραπάνω δράσεις παρακαλούμε να αφιερώσουν ένα δίωρο στις 17 Οκτωβρίου για το ιστορικό γεγονός της απελευθέρωσης της πόλης.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

 

(Visited 9 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση