Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης Lab “Πόλη και Κλιματική Αλλαγή”

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) εγκαινιάζει την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00, το «Προστασία της Φύσης Lab», ένα νέο κύκλο δράσεων για την προώθηση της ποιοτικής Κλιματικής Εκπαίδευσης για Όλους, στην Αίθουσα  του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή. Από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν 4 ομιλίες και ο κύκλος θα ολοκληρωθεί με Ημερίδα, παρουσία εκπροσώπων της UNESCO και του FEE καθώς και διακεκριμένων στο χώρο τους προσκεκλημένων, με στόχο να προβληθεί ο καθοριστικός ρόλος της εκπαίδευσης για όλους ώστε να γίνει εφικτή η δράση, σε όλα τα επίπεδα, για την ουσιαστική αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Οι ομιλίες θα μεταδοθούν και μέσω live streaming από το κανάλι YouTube της ΕΕΠΦ, με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα. Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://eepf_lab_02_03.eventbrite.com

Με τη σωστή ενημέρωση, μειώνοντας την κατανάλωση και την σπατάλη των φυσικών πόρων, λειτουργώντας ως ενεργός πολίτης και  αλλάζοντας συμπεριφορές, ο καθένας μας μπορεί να συνεισφέρει στη λύση ενός παγκόσμιου προβλήματος, αλλά και στην αναβάθμιση του τρόπου ζωής.

Στην πρώτη ομιλία με θέμα «Πόλη και Κλιματική αλλαγή», ο Καθ. Κωνσταντίνος Καρτάλης θα μιλήσει για τους κλιματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πόλεις, για τα νέα πρότυπα σχεδιασμού τους με πράσινες υποδομές και λύσεις βασισμένες στη φύση (nature-based solutions), θα αναλύσει δράσεις για κλιματικά ουδέτερες και ανθεκτικές πόλεις και θα προτείνει αλλαγές που κάθε πολίτης μπορεί να εντάξει στην καθημερινότητά του.

Οι ομιλίες θα μεταδοθούν και μέσω live streaming από το κανάλι YouTube της ΕΕΠΦ, με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα. Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://eepf_lab_02_03.eventbrite.com

Για τον κύκλο των 4 ομιλιών, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης για επαγγελματική ανάπτυξη.

 Αναλυτικές Πληροφορίες για το νέο κύκλο δράσεων για την προώθηση της ποιοτικής Κλιματικής Εκπαίδευσης για Όλους μπορείτε να δείτε ακολουθώντας το σύνδεσμο “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ LAB”

Αναλυτικές Πληροφορίες για την πρώτη ομιλία του Καθ. Κωνσταντίνου Καρτάλη με θέμα «Πόλη και Κλιματική αλλαγή» μπορείτε να δείτε ακολουθώντας το σύνδεσμο Ομιλία Καθ. Κ. Καρτάλη – “Πόλη και Κλιματική Αλλαγή”

(Visited 13 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση