Δράσεις στα σχολεία κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα για το ασφαλές διαδίκτυο και την Ημέρα κατά της Βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο, υλοποιήθηκαν μια σειρά δράσεων σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας  με προβολή ταινιών, καλλιτεχνικές δημιουργίες, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μαθητών/τριών για το θέμα.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων  η κ. Παπαγιαννοπούλου Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Φθιώτιδας, επισκέφτηκε ύστερα από πρόσκληση, τα σχολεία:  2ο Γυμνάσιο Λαμίας, 8ο Γυμνάσιο Λαμίας, 9ο Γυμνάσιο Λαμίας, το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας,  3ο Γυμνάσιο Λαμίας, Γυμνάσιο Αταλάντης και Λύκειο Αταλάντης, στηρίζοντας τις δράσεις τους με ενημερώσεις στους μαθητές/τριες.

Σκοπός των επισκέψεων  η εκπαίδευση των μαθητών/τριών  για την ασφαλέστερη και πιο υπεύθυνη χρήση των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων,  καθώς η ενασχόληση των εφήβων με το διαδίκτυο,  ενέχει κινδύνους και είναι πιθανή η συνάντησή τους με όλα τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας που υπάρχουν και στον πραγματικό κόσμο. (επαφή με αγνώστους, παρενόχληση,  εκφοβισμός,  συνάντηση με ουσίες, έκθεση σε πορνογραφικό υλικό, αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων, συνάντηση με μισαλλόδοξο, ρατσιστικό λόγο, προσηλυτισμό,  απάτη, εθισμό και παραπληροφόρηση).

Σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αποδοχής τα παιδιά είχαν την ευκαιρία  να ενημερωθούν για όλα τα παραπάνω θέματα αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς, να συνδέσουν το φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τη διαδικτυακή τους συμπεριφορά. Συμπεραίνοντας,  τα παιδιά εστίασαν στο ήθος,  στις αξίες καθώς και στην καλλιέργεια της φιλίας  και της αποδοχής  που είναι τόσο σημαντικά  για την εφηβική ηλικία αλλά και για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, ευχαριστεί και συγχαίρει όλα τα σχολεία του Νομού που υλοποίησαν τις παραπάνω δράσεις, καθώς και την υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων για τη στήριξή τους.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση