Ημερίδα για την Διαχείριση του Σεισμικού κινδύνου στα Σχολεία, με τον ΟΑΣΠ.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και αναγκαία για τους εκπαιδευτικούς ημερίδα έλαβε χώρα χθες 4 Απριλίου 2023  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων, στο πλαίσιο της πρόληψης των επιπτώσεων των σεισμών στα σχολεία, από τoν Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων και την Α/θμια Εκπαίδευση.

Ομιλητές: Δρ Κούρου Ασημίνα, Γεωλόγος, Προϊστ. Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας ΟΑΣΠ  με θέμα: “Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες (Σύνταξη Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης – Διοργάνωση Ασκήσεων Ετοιμότητας)”

Καραγιάννης Φώτιος, Πολιτικός Μηχανικός Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης ΟΑΣΠ με θέμα: “Ασφαλή κτίρια σε περίπτωση σεισμού”

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με  την ασφάλεια και τον προσεισμικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων, με τους αρμόδιους φορείς.  H Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση από άποψη σεισμικότητας στην Ευρώπη και την έκτη σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μείωση των επιπτώσεων των σεισμών στη σχολική κοινότητα, μπορεί να επιτευχθεί με την πρόληψη  που είναι καθοριστικής σημασίας, γιατί έχει σαν στόχο την ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές/τριες, με τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή  τους.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση