Ενημέρωση και βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές/τριες του 6ου Γυμνασίου Λαμίας κατά τη σχολική χρονιά 2022-23.

Ολοκληρώθηκαν μια σειρά από ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές/τριες του 6ου Γυμνασίου Λαμίας κατά τη σχολική χρονιά 2022-23 από την υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Παπαγιαννοπούλου Πολυξένη.

Σκοπός  των συναντήσεων κατόπιν αιτήματος της Διευθύντριας κ. Κουτσονίκα, ήταν η ενημέρωση των μαθητών/τριών, για την ασφαλέστερη και πιο υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου καθώς η ενασχόληση των εφήβων με το διαδίκτυο,  ενέχει κινδύνους και είναι πιθανή η συνάντησή τους με όλα τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας που υπάρχουν και στον πραγματικό κόσμο. (επαφή με αγνώστους, παρενόχληση,  εκφοβισμός,  συνάντηση με ουσίες, έκθεση σε πορνογραφικό υλικό, αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων, συνάντηση με μισαλλόδοξο, ρατσιστικό λόγο, προσηλυτισμό,  απάτη, εθισμό και παραπληροφόρηση).

Τα βιωματικά εργαστήρια είχαν στόχο τη δημιουργία κλίματος συνεργασίας, επικοινωνίας  και εμπιστοσύνης μεταξύ των παιδιών,   με σκοπό την ανάπτυξη υγιών  διαπροσωπικών σχέσεων, την ενίσχυση του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων.

Εστιάζοντας στο ήθος  στις αξίες, στην τήρηση των κανόνων,  στην καλλιέργεια της φιλίας  και της αποδοχής,  κάναμε βήματα για την πρόληψη της βίας και σχολικού εκφοβισμού στη σχολική κοινότητα.

Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση του σχολείου για την άψογη συνεργασία, αλλά και τους μαθητές/τριες για την ενεργή συμμετοχή τους, τον  ενθουσιασμό και το μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Παπαγιαννοπούλου Τζένη Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Φθιώτιδας

(Visited 8 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση