Δελτίο Τύπου

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, ευχαριστεί θερμά τις ομάδες μαθητών/τριών και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην Κεντρική Εκδήλωση Παρουσίασης  Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε Φθιώτιδας για το σχολικό έτος 2023-24.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα σχολεία που μας τίμησαν με την παρουσία τους: Το 5ο Γυμνάσιο Λαμίας, το Γυμνάσιο Μακρακώμης, το Γυμνάσιο Ομβριακής, το Γυμνάσιο  Δομοκού, το ΓΕΛ Δομοκού, το Γυμνάσιο Υπάτης, το ΓΕΛ Καμένων Βούρλων, το ΓΕΛ Πελασγίας, το ΓΕΛ Σπερχειάδας, το Γυμνάσιο Λάρυμνας, το 1o ΕΠΑΛ Λαμίας, το 2o ΓΕΛ Λαμίας και το ΓΕΛ Αμφίκλειας.

Η εκδήλωση έγινε  στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων με τη συμμετοχή 240 μαθητών/τριών, για την ανταλλαγή και τον εμπλουτισμό ιδεών και μεθόδων υλοποίησης των Προγραμμάτων, ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα, την Τετάρτη 15 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Λαμίας με τον Συντονισμό της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Παπαγιαννοπούλου και της Υπ. Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Γαλάτη.

Οι μαθητικές ομάδες, μας  παρουσίασαν τα προγράμματα  που υλοποίησαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά, συνδυάζοντας ποικιλία εκφράσεων και εκπαιδευτικών εργαλείων.

Φέτος υλοποιήθηκαν 170 συνολικά προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών αλλά και πολλών Συνεργαζόμενων Φορέων.

Τα ΠΣΔ είναι σημαντικά γιατί συνδέουν το σχολείο με την κοινωνία και τα πραγματικά της προβλήματα, ευαισθητοποιώντας τα παιδιά σε θέματα Περιβάλλοντος,  Πολιτισμού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σε θέματα Ψυχικής και Σωματικής Υγείας, σε μια προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης σε πολλαπλά επίπεδα.

Σκοπός των Προγραμμάτων είναι να υιοθετήσουν θετικές ατομικές και κοινωνικές συμπεριφορές, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, για να μπορούν τα ίδια να διαχειρίζονται τα θέματα της προσωπικής τους ευημερίας και της επαγγελματικής τους ανάπτυξης.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση