ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡ. ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.

Mε αφορμή την καθιέρωση της «Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» βάσει του υπ. αριθμ. 1234/Γ7/3-9-2013 & 155393/Γ7/29-09-2014, εγγράφων του Υ.ΠΑΙ.Θ, η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Στυλίδας Υπάτης τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης, διοργάνωσε τις παρακάτω δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης:
1)Διοργάνωση διήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα: «Περιβαλλοντική εκπαίδευση: (Θεωρητικές προσεγγίσεις και πρακτικές εφαρμογές)» τη Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, ώρα 17:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων και το Σάββατο 04/10/14, εργασία πεδίου στην Οίτη.
Το σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου LIFE11 NAT/GR/1014 ?ForOpenForests? με τίτλο ?Διατήρηση Δασών και Δασικών Ανοιγμάτων Προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο της Στερεάς Ελλάδας? από την Ε. Ε.Π.Φ.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος της Οίτης.
2)Εκδηλώσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων των Δήμων Στυλίδας και Λαμίας. Οι εκδηλώσεις αυτές θα περιλαμβάνουν:
α)Σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Στυλίδας, προβολή της ταινίας ? ντοκιμαντέρ Home (2009) του Yann Arthus-Bertrand περιβαλλοντικού περιεχομένου, την Τετάρτη 8/10/2014, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης στη Στυλίδα.
β) Βιωματικές δραστηριότητες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Στυλίδας ? Υπάτης, τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων Α/θμιας εκπαίδευσης Ν.Φθιώτιδας και το Δήμο Λαμίας, την Παρασκευή 17/10/2014, στο λόφο Γαβριήλ & Μιχαήλ στη Λαμία.
Σκοπός της δράσης είναι η γνωριμία των μαθητών με τα δασικά οικοσυστήματα, τα οφέλη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
γ)Δημιουργία αφίσας με θέμα για το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 με θέμα «Περιβαλλοντικές Δράσεις στο Κοινωνικό Σχολείο». Οι εκδηλώσεις για τη βράβευση της καλύτερης αφίσας θα πραγματοποιηθούν κατά την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του επόμενου σχολικού έτους 2015-16.

Η Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων

Παπαγιαννοπούλου Πολυξένη

(Visited 1 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση