Eισαγωγικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α΄ Επιπέδου 19 & 20 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου  

Το Κ.Π.Ε. Στυλίδας-Υπάτης, διοργανώνει εισαγωγικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α΄ Επιπέδου, σε συνεργασία με τη  Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας με θέμα: «ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ  ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» Το επιμορφωτικό σεμινάριο, δεκατεσσάρων (14) διδακτικών ωρών, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης, στη Στυλίδα, στις 19 & 20 Δεκεμβρίου 2014.

 Στόχος του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης για την Αειφορία, η απόκτηση γνώσεων μεθοδολογίας και  πρακτικών υλοποίησης περιβαλλοντικών προγραμμάτων στα σχολεία τους, καθώς επίσης η βιωματική προσέγγιση στην υλοποίηση των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.Το επιμορφωτικό σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που: α) Δεν έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. β) Υλοποιούν ή προτίθενται να υλοποιήσουν πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο σχολείο τους. Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν και οι Υπεύθυνοι  Σχολικών Δραστηριοτήτων των αναφερομένων Δ/νσεων.  

Πρόγραμμα σεμιναρίου: Παρασκευή : 17.00-21.00. Εισηγήσεις  σχετικές με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τη μεθοδολογία προσέγγισης των προγραμμάτων Π.Ε., τα προγράμματα και τα δίκτυα του ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης(θεωρητικό ). Σάββατο: 09.30-16.00.Εργασία πεδίου στο Γοργοπόταμο Λαμίας και παράλληλα εργαστήρια στις εγκαταστάσεις  του ΚΠΕ Στυλίδας (βιωματικό)

Απο τη Διευθυνση της Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Φθιώτιδας

(Visited 1 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση