Παρασκευή 27-28/3/2015 σεμινάριο και διάλεξη του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων

fotoΤο γρ. Σχολικών  Δραστηριοτήτων της Β/μιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, με τη  συνεργασία της  Δ/νσης Πολιτισμού του Δήμου Λαμίας, και του  Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων και με στόχο την ανάπτυξη και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, διοργανώνουν Δράσεις  εκπαιδευτικού περιεχομένου…..

1)Παρασκευή 27 Μαρτίου, ώρα 14:00 Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων – Λεωνίδου 9, ειδικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και τους καθηγητές μουσικής. Επιμορφώτρια: Νάνση Τουμπακάρη, μουσικοπαιδαγωγός.

2)Σάββατο 28 Μαρτίου, ώρα 19:00,  Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας ?Αλέκος Κοντόπουλος? Εγκαίνια με  διάλεξη του καθηγητή εθνομουσικολογίας του Παν/μίου Αθηνών, Λάμπρου Λιάβα, με θέμα: «η  ελληνική παραδοσιακή μουσική και τα λαϊκά όργανα» και φιλοξενία της κινητής έκθεσης του Μουσείου  Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη, με θέμα «Ελληνικά Λαϊκά Μουσικά Όργανα» Το σεμινάριο προηγείται της έκθεσης για να δοθούν οδηγίες στους εκπαιδευτικούς και υλικό σε ψηφιακή μορφή, ώστε να ξεναγήσουν οι ίδιοι τα παιδιά στην έκθεση, αλλά και να συνεχίσουν μετά την επίσκεψη στην τάξη με σχετικές δημιουργικές δραστηριότητες.

3) Πέμπτη 23 Απριλίου, ώρα 19:00 Μουσική εκδήλωση:  Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
Την έκθεση μπορούν να επισκεφτούν ομάδες μαθητών/τριών από το Σάββατο 28 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015.  Δηλώσεις συμμετοχής σχολείων: Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας Αινιάνων 6 ? τηλ. 22310-46887 ή στο 22310-24705
Από τη Δ.Δ.Ε Φθιώτιδας

(Visited 1 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση