Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα Νεοκλασικά της Λαμίας

Ένα σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 27 Απριλίου, παρουσιάστηκε στην αίθουσα της αρχαίας αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης  Λαμίας, απο την κ. Παπαγιαννοπούλου και τον κ. Σταυρόπουλο  Yπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας αντίστοιχα, με θέμα:«Η γνωριμία των μαθητών με τα Νεοκλασικά κτίρια της Λαμίας» Την ημερίδα διοργάνωσαν ο Όμιλος  Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, η κ. Παπαευθυμίου Έφη Εφόρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας, το Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, η ερασιτεχνική ομάδς θεάτρου Αριστοφάνης και το Δημοσίου ΙΕΚ Λαμίας. Στόχος του προγράμματος η ενίσχυση της πολιτιστικής συνείδησης  και η γνωριμία των μαθητών/τριών με  την αρχιτεκτονική των νεοκλασικών κτιρίων και η  σύνδεση του γοητευτικού παρελθόντος της πόλης με τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Η έναρξη του προγράμματος έγινε  χθες το πρωί με την συμμετοχή των μαθητών/τριών του 6ου Γυμνασίου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας και είχε ως εξής:

  1. Επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας, που περιελάμβανε ενημέρωση των μαθητών/τριών από την κ. Παπαευθυμίου για το Νεοκλασικισμό και τον Κλασικισμό και σύντομη προβολή για τα Νεοκλασικά της Λαμίας.
  2. Πορεία προς την πλατεία Διάκου.  Γνωριμία, επιτόπου μελέτη, εντοπισμός  των αρχιτεκτονικών στοιχείων των Νεοκλασικών κτιρίων (Ελασσόνα, Μακρόπουλου και Συνοδινού) και φωτογράφηση.
  3. Επίσκεψη στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου (αρχοντικό Χατζίσκου – Πλατή). Ξενάγηση στο κτίριο (αίθουσες με τις οροφογραφίες κ.α.) Το ταξίδι των  μαθητών στο χρόνο ενισχύει  η παρουσία των ηθοποιών της ερασιτεχνικής ομάδας θεάτρου Αριστοφάνης με κομμώσεις και ρούχα εποχής, που αναπαριστούν σκηνές από τη ζωή σ ένα αρχοντικό. Η μουσική συναυλία καθηγητών του Ωδείου Λαμίας και οι χοροί εποχής μεταφέρουν με τρόπο μαγικό τα παιδιά στην ατμόσφαιρα του προηγούμενου αιώνα.
  4. Το  πρόγραμμα  ολοκληρώθηκε με  βιωματικές δράσεις και συμπλήρωση  φύλλων εργασίας από τους μαθητές/τριες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δημοτικού και Γυμνασίου και θα διαρκέσει  μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση