Περιβαλλοντικές Δράσεις με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με ενημερωτικές παρουσιάσεις στα σχολεία και βιωματικό εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς

04-300x225

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Λαμίας και τη Διεύθυνση Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας,  θα υλοποιήσει ενημερωτικές παρουσιάσεις στα σχολεία για μαθητές/τριες και βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα Π. Ε, «Εξοικονόμηση Νερού στα σχολεία».

α) Οι ενημερωτικές παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν 9 – 13 Φεβρουαρίου 2015 διαρκούν μία διδακτική ώρα (45′) και παρακολουθούν περίπου 50 μαθητές. Πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους συνεργάτες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων και συνοδεύονται από δημιουργική συζήτηση με τους μαθητές/τριες, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών πάνω στο εκάστοτε περιβαλλοντικό ζήτημα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενθάρρυνση για ανάληψη δράσεων από τους ίδιους τους μαθητές, τόσο μέσα στο σχολείο, όσο και έξω από αυτό. β) Βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στηΔημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος»  με θέμα: «Βιώσιμη διαχείριση του Νερού» ώρες: 18: 00 ? 20:30 Στόχος του εργαστηρίου  είναι τόσο η ενημέρωση των  εκπαιδευτικών αναφορικά με τα ζητήματα ορθής διαχείρισης των υδατικών πόρων και του ρόλου των πολιτών, όσο και η εξοικείωσή τους με βιωματικές εκπαιδευτικές μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις τάξεις τους προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές. Επιμορφώτρια: Κουλουζάκη Στελλίνα Περιβαλλοντολόγος, Υπ. Π. Ε του Δικτύου  ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας

(Visited 1 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση