Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση εκπαιδευτικών με θέμα: “Καταναγκαστική εργασία στην Καρυά Φθιώτιδας”

H ΔΔΕ Φθιώτιδας (δια της Συμβούλου Εκπαίδευσης Φιλολόγων Φθιώτιδας και της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων) σε συνεργασία με Το Κέντρο Τεκμηρίωσης Ναζιστικής Καταναγκαστικής Εργασίας, το Πανεπιστήμιο του Οσναμπρύκ της Γερμανίας  και το ιστορικό τμήμα του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του προγράμματος που συμμετέχει το 5ο ΓΕΛ Λαμίας, με θέμα: «Θανάσιμη Καταναγκαστική Εργασία στην Καρυά Φθιώτιδας – Γερμανική Κατοχή και το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα»,

Οργανώνει: online συνάντηση για εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 5 το απόγευμα, με θέμα: «Θανάσιμη Καταναγκαστική Εργασία στην Καρυά Φθιώτιδας – Γερμανική Κατοχή και το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα»

Σύνδεσμος Ζοομ:  https://us02web.zoom.us/j/84695827356  

Συμμετέχοντες:  Δρ. Ιάσων Χανδρινός, επικεφαλής και επιστημονικός υπεύθυνος,   Αλέξιος Ντετοράκης Εξάρχου, συντονιστής του προγράμματος.

Πρόγραμμα  συνάντησης

α) Συστάσεις και σύντομη παρουσίαση του Κέντρου Τεκμηρίωσης Ναζιστικής Καταναγκαστικής Εργασίας

β) Καταναγκαστική εργασία στην Καρυά. Μια άγνωστη ιστορία και το ιστορικό της πλαίσιο

γ) Παρουσίαση των μέχρι τώρα δράσεων του προγράμματος και των μελλοντικών σχεδίων για το σχεδιασμό της έκθεσης και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

δ) Ανταλλαγή απόψεων για τις δυνατότητες ανάπτυξης εκπαιδευτικού προγράμματος για τους μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και τρόποι  προσέγγισης μαθητών/τριών.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην από κοινού συνδημιουργία  ενός πολιτιστικού προγράμματος τοπικής ιστορίας με σκοπό την καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης, την κατανόηση της δύσκολης εποχής της κατοχής και τη σύνδεσή της με γεγονότα της τοπικής ιστορίας μας.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση