Δράση ενημέρωσης για το σχολικό εκφοβισμό με το “Χαμόγελο του παιδιού”

 Ο Δήμος Λαμιέων με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, (δια της υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Παπαγιαννοπούλου)  υποδεχτήκαμε το Χαμόγελο του παιδιού, τον κ Γιαννόπουλο Κώστα και τους συνεργάτες του. Σε έναν κοινό αγώνα ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης παιδιών και εκπαιδευτικών για το Σχολικό Εκφοβισμό, παρακολουθήσαμε την ταινία μικρού μήκους «Οι Σκέψεις της Νεφέλης» που διηγείται την ιστορία μιας έφηβης που βιώνει σχολικό εκφοβισμό. Οι σκέψεις και τα συναισθήματά της πήραν λόγο και υπόσταση ωθώντας την να μιλήσει για όλα αυτά που νιώθει.
Η δράση η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα ενθαρρύνοντας τους μαθητές που υφίστανται σχολικό εκφοβισμό αλλά και διάφορες άλλες μορφές βίας, να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν ανοιχτά, καλλιεργώντας τις συνθήκες περιορισμού και αποκλεισμού του φαινομένου αυτού.
Ευχαριστούμε θερμά το «Χαμόγελο του παιδιού» το Δήμο Λαμιέων κ την κ. Τσαδήμα Αικατερίνη για την άψογη συνεργασία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/τριες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου απηύθυνε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Κώστας Ψειρόπουλος, ενώ το παρών έδωσαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας, η Αντιδήμαρχος Ευαγγελία Ματσούκα-Χάψα, η Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Στέργιος Θεοδώρου, Γιάννης Κουτκιάς, Μαρία Ξηρομερίτη, Γιώργος Σγάγιας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Κώστας Σπαλιώρας, εκπαιδευτικοί σύμβουλοι, στελέχη από το  «Χαμόγελο του Παιδιού» και εκατοντάδες μαθητές/τριες
(Visited 2 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση