Εκδήλωση Παρουσίασης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, δια των Υπευθύνων: Σχολικών Δραστηριοτήτων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, προτίθεται  να οργανώσει  εκδήλωση παρουσίασης των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων, την ανταλλαγή και τον εμπλουτισμό ιδεών και μεθόδων υλοποίησης ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η εκδήλωση θα γίνει Τρίτη και Τετάρτη 14 και 15 Μαΐου στις 09.00  π. μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Λαμίας.

Παρακαλούμε τις μαθητικές ομάδες που υλοποίησαν κατά τη φετινή σχολική Πρόγραμμα Π.Ε Α.Υ και Πολιτιστικών, να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τετάρτη 17 Απριλίου στο τηλ 22313-52830  και στο email ppapagiann@sch.gr προκειμένου να ετοιμαστεί έγκαιρα το πρόγραμμα.

Οι μαθητικές ομάδες θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους χρονικής διάρκειας 10 λεπτών, συνδυάζοντας ποικιλία εκφράσεων και εκπαιδευτικών εργαλείων (χρήση νέων τεχνολογιών, βίντεο, power point, ποίηση, θέατρο, τραγούδι, χορός κ. α)

Το δημόσιο σχολείο δε βασίζεται μόνο στη γνώση αλλά και στη φιλοσοφία και μεθοδολογία των προγραμμάτων που προάγουν τις αρχές της δημοκρατίας του αλληλοσεβασμού, της επικοινωνίας, της ισότητας, της συμμετοχής, της ανεκτικότητας της αλληλεγγύης και της συνεργασίας,  βοηθώντας στην πρόληψη και τη διαχείριση προβλημάτων στη σχολική κοινότητα.

Η δημιουργία υγιών ατόμων με περιβαλλοντική συνείδηση και ικανότητα κατανόησης των περιβαλλοντικών και των κοινωνικών προβλημάτων καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών  για τη βελτίωσή τους,  περνούν μέσα από την Περιβαλλοντική Αγωγή και Αγωγή Υγείας.

Επιπλέον, η καλλιέργεια της αισθητικής, η μελέτη η ανάδειξη και η προώθηση του πολιτισμού αλλά και η βοήθεια να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά τις κλίσεις και να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, ώστε να μπορούν τα ίδια να διαχειρίζονται τα θέματα της προσωπικής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης, είναι στοιχεία του σημερινού δημόσιου σχολείου που αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό.

Για τα προγράμματα που αποδεδειγμένα ολοκληρώθηκαν για το τρέχον σχολικό έτος 2023-24, θα χορηγηθεί Βεβαίωση Υλοποίησης Προγράμματος από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε Φθιώτιδας.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση