Δράσεις για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων στα σχολεία»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (δια της υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνει δράσεις στα σχολεία για την οδική ασφάλεια των μαθητών/τριών. Οι δράσεις αφορούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάν’ το Σωστά» και υλοποιείται στο πλαίσιο της Αγωγής υγείας στη σχολική κοινότητα με σκοπό την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την οδική ασφάλεια των μαθητών/τριών των Λυκείων της Λαμίας. Θα δοθεί προτεραιότητα στη Γ’ Λυκείου που είναι και οι μελλοντικοί οδηγοί.

Οι ημέρες υλοποίησης της δράσης στη Λαμία είναι  Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. Το πρόγραμμα  διαρκεί 4 διδακτικές ώρες και υλοποιείται σε δυο ομάδες των 80-100 μαθητών/τριών την ημέρα.

Α΄ομάδα 9.00 -12.00,  Β’ ομάδα 10.30 – 13.30. Χώρος διεξαγωγής : 5ο ΓΕΛ Λαμίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

α) Θεωρητική ενότητα– ομιλία με προβολή παρουσίασης

β) Βιωματική ενότητα – που περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες, με χρήση προσομοιωτών ανατροπής αυτοκινήτου και  Πρόσκρουσης.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές–ντριες των σχολικών μονάδων να μας ενημερώσουν έως 10/4/2024 σχετικά με τον αριθμό των μαθητών/τριών την ημέρα και την ώρα που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στο τηλ. 22313-52830. Το κάθε σχολείο μπορεί να δηλώσει έως 45 μαθητές/τριες.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση