400 μαθητές/τριες πήραν μαθήματα οδικής συμπεριφοράς από τον Ι.Ο.Α.Σ Πάνος Μυλωνάς στη Λαμία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (δια της υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Παπαγιαννοπούλου) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διοργάνωσε δράσεις βιωματικής εκπαίδευσης στις 18 και 19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Αγωγής υγείας στη σχολική κοινότητα, με σκοπό τη διαμόρφωση κουλτούρας οδικής συμπεριφοράς, για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Λυκείων της Λαμίας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Οδική Ασφάλεια, με επιλεγμένες βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες προσεγγίσεις που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο.

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, Το πρόγραμμα  είχε διάρκεια 4 διδακτικές ώρες και περιλάμβανε: α) Θεωρητική ενότητα – ομιλία με προβολή παρουσίασης και β) Βιωματική ενότητα – που περιλάμβανε δραστηριότητες, δοκιμάζοντας τους  υψηλής τεχνολογίας προσομοιωτές ανατροπής αυτοκινήτου και  πρόσκρουσης.

Συμμετείχαν πάνω από 400 μαθητές/τριες από τα σχολεία: 4ο ΓΕΛ Λαμίας, 6ο ΓΕΛ Λαμίας, 1ο ΓΕΛ Λαμίας, 5ο ΓΕΛ Λαμίας, 2ο  ΓΕΛ Λαμίας, Εκκλησιαστικό Λύκειο, 1ο  ΕΠΑΛ Λαμίας και 2ο ΕΠΑΛ Λαμίας.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για την άρτια και εξαιρετική προσέγγιση τόσο του θεωρητικού, όσο και της βιωματικής εφαρμογής του προγράμματος «ΚΑΝ΄ΤΟ ΣΩΣΤΑ», που έδωσαν στα παιδιά την ευκαιρία να έχουν μια άμεση και αποτελεσματική ευαισθητοποίηση στο θέμα της πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του 5ου Λυκείου κ. Φύκα και την κ. Ζέρβα για την άψογη φιλοξενία και βεβαίως τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Σανίδα Ηλία, για την αμέριστη υποστήριξη όλης αυτής της προσπάθειας.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση