Έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Εγκρίνεται η υλοποίηση των πενήντα (50) εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το σχολικό έτος 2021-2022 του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Πρόκειται για είκοσι έξι (26) προγράμματα για το Γυμνάσιο και είκοσι τέσσερα (24) προγράμματα για το Λύκειο, τα οποία κρίνεται ότι πληρούν τις επιστημονικές και παιδαγωγικές προδιαγραφές για την παρακολούθησή τους από μαθητές/ήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίου, Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου της χώρας και τα οποία παρέχονται δωρεάν σε μαθητές/ήτριες και εκπαιδευτικούς. Ως εκ τούτου, ο/η εκπαιδευτικός μπορεί να επιλέξει τη συμμετοχή των μαθητών/τριών σε ένα εκ των ανωτέρω εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τον εμπλουτισμό της σχολικής ζωής, στο πλαίσιο των προαιρετικών εκπαιδευτικών δράσεων και προγραμμάτων που μπορεί να εφαρμόσει, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στα εν λόγω προγράμματα να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις διδακτικές/εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών.
  1. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στα εκπαιδευτικά προγράμματα να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.
  1. Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, και να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση μαθητών και μαθητριών.
  1. Το κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα να υλοποιείται παρουσία του/της εκπαιδευτικού της τάξης και η διάρκειά του να μην ξεπερνά τις δύο (2) διδακτικές ώρες.
  2. Να μην προκύπτει από τις δράσεις με οποιοδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.
  1. Η δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο Ι.Ε.Π. με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων τον πλήρη φάκελο αξιολόγησής τους.

Επισημαίνεται, με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο, ότι η υλοποίηση του προτεινόμενου εκπαιδευτικού σχεδιασμού ιεραρχείται ως δευτερεύουσας σημασίας, καθώς προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων και στη μείωση της πιθανότητας να εκτεθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό και το μαθητικό δυναμικό των σχολείων σε επικίνδυνο ιικό φορτίο. Κατά συνέπεια, και ανεξάρτητα από την παιδαγωγική ή επιστημονική καταλληλότητα και εγκυρότητα του κάθε εγχειρήματος, οι διευθύνσεις των σχολείων έχουν την τελική αρμοδιότητα αναφορικά με την εφαρμογή του σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οδηγίες της πολιτείας και των υγειονομικών οργάνων για την αντιμετώπιση της επιδημικής κρίσης.

πληροφορίες : www.laskaridisfoundation.org , info@laskaridisfoundation.org

 υπ. προγραμμάτων κ. Καλή Κυπαρίσση στα τηλ. 216-9003700 και 216-9003722.

(Visited 2 times, 1 visits today)