Περιβαλλοντικές Δράσεις στο πλαίσιο της εβδομάδας Π.Ε με μαθητές στο Λόφο Μιχαήλ και Γαβριήλ

 

Βιωματικές δράσεις μαθητών του 4ου Γυμνασίου Λαμίας στο Λόφο Μιχαήλ και Γαβριήλ στο πλαίσιο της εβδομάδας Π.ΕΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ

Βιωματικές δράσεις  περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης υλοποιήθηκαν την Παρασκευή 17/10/2014  στο λόφο Γαβριήλ & Μιχαήλ στη Λαμία με μαθητές του 16ου  Δ.Σ Λαμίας και  του 4ου Γυμνασίου Λαμίας. Συνεργασίες: ΚΠΕ Στυλίδας ?Υπάτης, το Γρ. Σχολικών δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκπ/σης, Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, (Δόθηκε μικρή συναυλία από καθηγητές και μαθητές του Ωδείου).

Σκοπός: η γνωριμία  των μαθητών   με τα δασικά οικοσυστήματα, τα οφέλη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Περιεχόμενο δράσεων:

1.Το παιχνίδι της τροφικής αλυσίδας.

Σκοπός: Να κατανοήσουν την αλληλεξάρτηση που υπάρχει στους παράγοντες του οικοσυστήματος, τις συνέπειες που προκαλούνται από        την επίδραση βλαβερών ουσιών σε αυτό και τέλος πώς επηρεάζεται ολόκληρο το οικοσύστημα.

2. Παιχνίδι εμπιστοσύνης  με κλειστά μάτια (ακούω μυρίζω αισθάνομαι )

3.«Αλληλοσύνδεση  της ομάδας ? παιχνίδια  αράχνης»

Σκοπός: Το δέσιμο της ομάδας ? δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης.

4.Το παιχνίδι της βιοσυσσώρευσης

Σκοπός: Να κατανοήσουν τα παιδιά τη βιολογική μεγέθυνση σε μια τροφική αλυσίδα, καθώς και τα ποσά των ρυπαντών που προσλαμβάνει το ανώτερο τροφικό επίπεδο.

 

 

 

(Visited 2 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση